Västbo Fågelklubbs program 2023

Vi kör en repris på programmet från 2022.

Onsdagen den 1 mars
Årsmöte i Torghuset Smålandsstenar kl 19.00. Efter förhandlingarna visar Anton Ståhl, Hestra sina fantastiska fågelbilder. Klubben bjuder som vanligt på tårta.

Onsdagen den 19 april
Gislaveds Reningsdammar. Vi upprepar förra årets succe som samlade hela 17 deltagare.
Vi vandrar runt dammarna och tittar på smådoppingar, svarthakedoppingar, snatteränder som vi har chans att se på närhåll och kanske vi också kan få in någon lite ovanligare fågel. Samling vid parkeringsplatsen kl 18.00. Ansvarig: Bo Gillberg

Onsdagen den 10 maj
Dravenkväll. Regntunga skyar bidrog nog till att bara 6 personer deltog i förra årets Dravenkväll Men från gömslet kunde vi studera brushane och småspov på ganska nära håll och ute i vattenspeglarna fanns både sked- bläs- snatter- och stjärtänder. 1 par brun kärrhök och en subad havsörn kunde också beskådas. Vi avslutade kvällen på Hunnahall  där vi njöt av spelande rödbenor, grönbenor, enkelbeckasiner, vattenrallar och sjungande sävsångare, buskskvättor.
Ta med varm dryck och något att äta därtill så blir nog kvällen en höjdare.
Samling  kl 20.00 vid parkeringen till Gömslet. Ansvarig: Erik Larsson.

Fredagen den 9 juni
Nattsångarexkursion i Draven-och Bolmenområdet. En av årets trevligaste fågelupplevelser är att ge sig ut i skymningen och lyssna till alla ljud som hörs i den ljusa sommarnatten. Vi kan kanske förvänta oss kärrsångare, sävsångare, rörsångare, ugglor, vaktlar, kornknarrar och sumphöns.
Samling vid Gömsleparkeringen vid Draven kl 22.00. Ansvarig: Stefan Andersson.

Lördagen 12 augusti  OBS Inställd
Vi upprepar förra årets intressanta utflykt till Jättabron vid Byholma sydvästra Bolmen då vi såg en hel del rastande vadare och förvånansvärt mycket sträckande fågel. Man får en känsla av att stå vid havet när man är vid denna lokal. Förutom fika så medtag också stövlar eftersom man får vada sista biten i vatten och detta gör att det kan vara svårt att genomföra exkursionen om vattenståndet är högt. Så kolla på hemsidan innan, där vi i så fall informerar om den blir inställd.
Samling vid Tallberga köpcentrum kl 6.00. OBS Tiden. Ansvarig Stefan Andersson

Onsdagen den 23 augusti
Trankväll vid Liljenäsviken. Förra året var det 14 personer som mötte upp vid Liljenäsviken Det var många gulärlor och buskskvättor i viken. Mest spännande var dock de vadare som födosökte, 1 ex av vardera mosnäppa, kärrsnäppa och större strandpipare. Efter lite fika började tranor komma inflygande för övernattning och i skymningen hade vi räknat till ca 450 ex.
Samling vid parkeringen på vägen ut till Grönhammar (i den skarpa kurvan) kl 19.00.
Ansvarig: Peter Müller.

Söndagen 10 september
Vandring runt Draven. Vi vandrar inte runt hela sjön, eftersom det visat sej att vandringen runt norra delen varit ganska ointressant ur fågelsynpunkt. Därför vandrar vi från gömslet och söderut till Fridsnäs, Kinnaberg och tillbaka igen till gömslet.
Start från parkeringen vid Gömslet kl 9.00. Ansvarig: Sven Hedlund

Lördagen/söndagen 4 / 5 november
Smålandsartrally. Vi deltar i denna tävling mellan Smålandsklubbarna där det gäller att observera så många arter som möjligt inom sitt område. Mer information om rapportmottagare mm kommer på hemsidan.
 

 

För alla utflykter gäller att matsäck tas med om det inte framgår att klubben bjuder.